Hjorttacos med lingonchutney och persiljemajonnäs


Pontus Frithiofs recept på hjorttacos blir en ny busenkel fredagsfavorit. Uppgradera fredagstacosen med hjortfärs av bästa kvalité och servera med vilda tillbehör som lingonchutney och persiljemajonnäs.
Hjorttacos för 4 personer
Tacos:

Svenskt Gårdsvilts hjortfärs 500 g
Siracha 3 msk
Salt
Olja
Gör såhär:
Stek färsen på hög värme i lite olja tills den blir ”krispig.”
Tillsätt sedan siracha och dra åt sidan. Smaka upp med salt.
Lingonchutney:
Lingon 150g
Gul lök 2 stora
Rödvinsvinäger 2 msk
Honung 2 msk
Salt
Gör såhär:
Skala och skiva löken, stek sedan i olja på medelvärme till gyllenbrun.
Tillsätt sedan lingonen och fortsätt steka på någon minut till.
Slå sedan på vinägern och låt koka in.
Smaka upp med honungen och salt.

Persiljemajonnäs:
Tjock majonnäs tex hellmans 2 dl
Persilja 1 kruka
Olja 0,5 dl
Salt
Citronjuice
Gör såhär:
Mixa persiljan med oljan tills allt lösts upp och den börjar få en grön färg.
Kyl ner.
Tillsätt sedan oljan i majonnäsen, var försiktigt och montera i lite i taget.
Smaksätt med citronjuice och salt.
