top of page

Viltköttbullar - de bästa recepten

Den 23 augusti är det återigen dags att hylla en av de mest älskade och ikoniska rätterna i svensk matkultur – köttbullar! Och varför inte fira Köttbullens dag med en spännande och smakrik och äventyrligt twist och prova laga viltköttbullar.
Att laga viltköttbullar finns det flera goda skäl till:

1. Fantastisk smakvariation:

Viltkött, som exempelvis hjortfärs eller vildsvinsfärs har en mer intensiv smakprofil som ger köttbullarna en djup och fyllig smak. Det är en möjlighet att utforska nya smaker och njuta av variationen.


2. Lokal och hållbar mat:

Att använda viltkött i dina köttbullar kan vara ett hållbart val för miljön. Vårt viltkött kommer från djur som lever fritt i naturen och bidrar därför till en minskad påverkan på uppfödningssystem och ekosystem.


3. Imponera på dina gäster:

Bjud in dina vänner och familj för att fira Köttbullens dag och laga viltköttbullar som kommer garanterat kommer skapa en god och minnesvärd måltid.


Svenskt Gårdsvilt erbjuder hjortfärs och vildsvinsfärs såväl som färdiga vildsvinsköttbullar som gör det enkelt för dig att laga goda och naturligt hållbara rätter med köttbullar i vardagen.Vilda tips!

Om du är ovan vid att hantera viltkött så är viltköttbullar en perfekt rätt att börja med. Det är en rätt som som älskas av många och som är relativt enkel och snabb att laga. Egentligen kan du ta ditt favoritrecept och byta ut den traditionella färsen till valfri viltfärs och, voilà, färdiga viltköttbullar.


Magert kött

Viltkött har generellt har betydligt lägre fetthalt än andra val av kött och därför med fördel kan behöva lite extra fett vid tillagning. För köttbullar kan du t.ex. byta ut mjölken i ströbrödsblandningen till grädde, och med fördel steka köttbullarna i rikligt med smör.


Tina köttet

När du köper viltkött hittar du det oftast i frysdisken. Se därför till att tina färsen i god tid innan du ska tillaga det. Ta fram färsen och tina i rumstemperatur under dagen eller lägg den i kylen kvällen innan det ska tillagas.


RECEPT
KÖTTBULLEMACKA MED GULBETOR OCH LINGON & CHIPOTLEKETCHUP

HJORTKÖTTBULLAR MED ENBÄRSGRÄDDSÅS, VÄSTERBOTTENPURÉ, RÅRÖRDA LINGON OCH PRESSGURKA
HJORTKÖTTBULLAR

MED MESSMÖRSÅS, PICKLADE KANTARELLER, TRANBÄR & ROSTAD MANDELPOTATIS


GRUNDREEPT PÅ KLASSISKA

VILDSVINSKÖTTBULLAR
Commentaires


bottom of page