Välkommen till Kobergs Viltdepå.
Viltdepån hittar du i gårdens slakteri och dörren är uppmärkt med skylten Viltdepå. Kylrummet är märkt kylrum 1. Normalt är viltdepån öppet dygnet runt men håller stängt följande datum: 17-18 nov, 8-9 dec, 8-9 jan, 27-28 jan
PRISLISTA
ÄLG Vuxen
41 kr/kg
DOVVILT
38 kr/kg
VILDSVIN < 45 kg
10 kr/kg
ÄLG Kalv
25 kr/kg
RÅDJUR
38 kr/kg
KRONVILT
38 kr/kg
VILDSVIN 10-45 kg
20 kr/kg
Ersättning utgår enligt ovanstående priser för slaktvikten för en skottrensad, rensad för överfett och veterinärbesiktigad djurkropp.
SKOTTREGLERING
Vid träff i lår eller rygg gäller nedan avdrag och skottreglering:
Skottreglering för rådjur, dovhjort och vildsvin på totalt pris enligt nedan:
Träff i ett lår -25%
Träff i två lår -50%
Träff i sadel (efter 7e kotan) -25%
Maximalt avdrag för träff i 2 lår och sadel efter 7e kotan (före 7e kotan inget avdrag) är 75%.
Skottreglering för älg och kronhjort på totalt pris enligt nedan:
Träff i ett lår -18%
Träff i två lår -36%
Träff i sadel (efter 7e kotan) -18%
Maximalt avdrag för träff i 2 lår och sadel efter 7e kotan (före 7e kotan inget avdrag) är 54%.
BEHÖVER DU HJÄLP MED ÅTERTAG?
Vi erbjuder alla möjligheten att lämna in sitt vilt för återtagsstyckning. Vi vaccumpackar och levererar styckdetaljer och färs i Svenskt Gårdsvilt-lådor.
Prislista (ex moms):
Älg: 30 kr / kg
Kronhjort: 35 kr / kg
Dovhjort: 1095 kr / st
Vildsvin: 1095 kr / st
Rådjur: 1095 kr / st
Mufflon: 1095 kr / st
När återtaget är klart kommer vi överens om en tid för upphämtning med dig. Vi kan även köra ut det i närområdet.
NÄR DU TAR UT INÄLVORNA I SKOGEN (PASSNINGEN)
Tänk på att viltet ska bli livsmedel och att hygien och renlighet är av högsta vikt.
Häng gärna viltkroppen exempelvis i en trädgren. Om kroppen ligger på marken ökar risken för att bukhålan förorenas.
Tänk på rena händer och redskap! Använd gärna plasthandskar och torka helst av kniven med en trasa sprit eller ättika.
Viltet bör levereras samma dag det har fällts eller senast på dagen efter. Varma dagar är det väldigt viktigt att viltet kommer snabbt i kyla. Vid över 10–12 grader sker snabb bakterietillväxt.
Undvika att spola smutsigt kött med vatten, torka rent med papper istället eller tvätta djurkroppens öppna köttsidor och insidan i bukhålan med en trasa indränkt i 12% ättiksprit. Ättika minskar risken för föroreningar avsevärt.
HUR FUNKAR DET ATT HÄNGA IN VILT I EN VILTDEPÅ
Alla djur ska vara urtagna, ursotade och ha päls på.
Vildsvin ska alltid lämnas in med huvudet.
Häng djuret i klövsenan, ej i hälsenan.
Tag en ID-tagg och fäst med köttspik i blå plast i viltets bukhåla. Dessa finns inne i viltdepån.
Logga därefter in i Svenskt Gårdsvilts viltportal för att registerara djuret. Är du ny leverantör skapar du först ett konto.
Alla röda organ ska medtas och hängas i påse på kroken viltet hänger i. Röda organ är hjärta, njurar, lever, mjälte och lungor. Saknas detta kasseras kroppen och kassationsavgift debiteras.
Är du godkänd viltundersökare kan intyg lämnas in istället för organen. Intyget måste ha ID-nummer på ID-taggen för respektive djurkropp.