top of page

Leif GW Persson är en av delägarna som satsar på viltkött

Leif äter själv gärna vilt.
Nu lanserar han viltkött under sitt eget varumärke som ska saluföras till konsument.
Varför väljer du viltkött?

Jag är jägare och köttätare och det har jag varit i hela mitt liv. Samtidigt är jag högst medveten om att jakt är en kontroversiell hantering.

Allt annat vore konstigt med tanke på att det ytterst handlar om att döda djur. I det läget har jag gjort ett val mellan de alternativ som erbjuds en sådan som jag.

Att välja vildsvin framför vanligt fläsk, älg, hjort och rådjur framför nöt och lamm, vilda fåglar framför höns och kalkoner. Enkelt nog med tanke på miljöpåverkan och ekologi. Ännu enklare eftersom det ger mig ett nyttigare och godare kött."

Varför valde du att vara med och starta Svenskt Gårdsvilt?


Varje år skjuts mycket vilt i landet, så här finns en uppsjö av gott kött, några tusen ton. Men det hamnar ytterst sällan utanför kretsen av jägare och tas därför inte tillvara fullt ut.

Leif GW och Svenskt Gårdsvilt kommer att erbjuda enklare viltprodukter – så att folk ska slippa stå i timmar och laga mat – som exempelvis goda korvar.

Vilt är dessutom det enda verkligt ekologiska köttet som finns och man kan göra mycket gott av det! Ett kött som dessutom är en gåva från naturen och inte har behövt passera några slakterifabriker på vägen till ditt matbord.

bottom of page