top of page

Succéburgare Go Wild! är tillbaka - nu med hjortköttFörra året lanserade Jureskogs Go Wild!, en viltburgare med vildsvinskött som fick ett fantastiskt mottagande - nu gör den comeback i en uppgraderad version med svenskt hjortkött. Hamburgaren görs i samarbete med viltköttsleverantören Svenskt Gårdsvilt och den erfarne jägaren och kriminologen Leif GW Persson.


– Vi vill alltid utmana gränserna för vad snabbmat är och hur man kan göra riktigt goda och nytänkande hamburgare med hållbara råvaror. Vi är väldigt stolta över att göra detta samarbetet igen, och att vi som snabbmatskedja kan erbjuda en riktigt bra viltburgare med högklassigt viltkött är helt unikt, säger Johan Jureskog.


Viltkött är ett hållbart val av protein med lågt klimatavtryck som också får grönt ljus på alla kategorier i WWF:s köttguide. För viltkött behövs inga onödiga transporter, djuren lever i sin naturliga miljö och har inte behandlats med antibiotika eller andra tillsatser. För köttkungen Johan Jureskog är just köttet det viktigaste.

- Jag har stor respekt för djuren och jakten. Med kött från svenska hjortar som levt hela sitt liv i skogen och ätit av det naturen erbjuder är Go Wild! verkligen snabbmat när den är som bäst. Och såklart är det en jäkligt god burgare säger, Johan.


Go Wild! är en smakrik burgare med biffar på hjortkött, och fylld med härliga tillbehör som timjan- och tryffelaioli, lagrad vit ekologisk cheddar, saltgurka, rostad lök och rödlöksmarmelad med lingon och bbq.

Intresset för matlagning med vilt växer men det kan det vara svårt för konsumenter att veta var man får tag på köttet. Detta är någonting som Svenskt Gårdsvilt och Leif GW Persson vill ändra på.


– Vi vill få fler att äta viltkött och även visa att det inte alls är krångligt att laga mat på vilt och då är den här burgaren perfekt, säger Leif GW Persson.


Fram till mitten på mars serveras Go Wild! på alla Jureskogs restauranger runt om i landet.


För mer information

Kontaktperson Svenskt Gårdsvilt

Anna Ringborg

anna@svensktgardsvilt.se

0703230004


bottom of page