top of page

Köttbullemacka med gulbetor och lingon & chipotleketchup

Här hittar du receptet på en läcker köttbullemacka med vildsvinsköttbullar, rostat surdegsbröd med färskost bakade gulbetor, lingon & chipotleketchup. Det här är en smakrik och matig macka som passar perfekt som lunch eller middag. Vi lovar att den kommer att överraska och imponera på dina smaklökar.


4 personer

 

Ingredienser

  • Ca 400 g Vildsvinsköttbullar (delade, kalla eller varma)

  • 4 skivor surdegsbröd

  • 2 msk Olivolja

  • 2-3 normalstora gulbetor

  • 1 msk pressad citronjuice

  • 5 msk färskost typ Philadelhia

  • 5 msk baby rays chipotle honey BBQsås

  • 3 msk frysta lingon

  • 1 tsk tabsco

  • Salt och peppar

  • 2 blad Grönkål som garnityr


Gör såhär

1. Baka gulbetorna mjuka i 170°C ugn ca 45 min. Låt svalna, skala och skär i klyftor, marinera i olivolja, peppar, salt och citron.

2. Blanda en dressing av lingon som krossas med sked, blanda i BBQ sås och tabasco, smaka av med salt.

3. Rosta brödet i stekpanna med lite olivolja.

4. Stryk ut färskosten, toppa med betor, köttbullar, ketchup och grönkål.

bottom of page