top of page

Ny design – lika hållbart när Svenskt Gårdsvilt uppdaterar sina förpackningar


De nya Förpackningarna är färgkodade efter djurslag där vildsvinsköttet som också är en del av delägaren Leif GW Perssons produktlinje, GW:s utvalda, har fått en orange färg. Förpackningarna för hjortkött har en blå färg, älg, rådjur och annat vilt kommer att ha en grön färg. Förpackningarna är gjorda av papper och går lätt att återvinna. Genom Svenskt Gårdsvilts samarbete med återvinningsappen Bower kan förpackningarna även pantas.

–Vi är mycket glada för våra nya förpackningar som kommer att göra det enklare för konsumenter att hitta våra produkter och urskilja dem i butiken. Vi vill uppmuntra konsumenter till hållbara val i butiken, på tallriken och även efter genom att återvinna förpackningarna, säger Christian Gylche, VD Svenskt Gårdsvilt.

Viltkött är en naturligt hållbar råvara och det enda kött som får grönt ljus i alla kategorier i WWF:s Köttguide. Svenskt Gårdsvilt vill att alla konsumenter i Sverige ska kunna ha tillgång till viltkött av bästa smak och kvalitet, året om. Och att det ska vara lika enkelt som gott att göra medvetna och hållbara matval.

–För oss är viltkött naturligt hållbart och allt vi gör på Svenskt Gårdsvilt gör vi med en långsiktighet. Förutom att fler ska få tillgång till vilt vill vi också inspirera till att laga mat med vilt. Vi vill att fler ska våga välja vilt och få kunskap om att det faktiskt inte behöver vara svårare än att laga dina andra favoriträtter hemma, säger Christian.


bottom of page