För en god och hållbar jul är vildsvinsjulsinka är fantastiskt gott och klimatsmart val. En perfekt mittpunkt på julbordet.
Vildsvinsköttet har en mild och fin viltsmak som ger härlig karaktär till din julskinka.
Svenskt Gårdsvilts vildsvinsjulskinka är förkokt och du hittar den i butiken eller på mathem.se. Och det är lika enkelt att tillaga som vanligt - du grilljerar den precis som du hade gjort med en julskinka från tamgris. Här kommer ett recept som vi gillar, men du kan såklart använda ditt favoritrecept till griljeringen.
Vildsvinsjulskinka
En vildsvinsjulskinka från Svenskt Gårdsvilt
Griljering
• 1 dl Johnnys sötstarka grovsenap
• 1 msk krossade bruna senapskorn
• 2 msk honung
• 1-2 msk maizena
• 1 dl ströbröd
• 10-20 kryddnejlikor
Gör så här
Sätt ugnen till 225 grader.
Lägg skinkan på en ugnssäker form.
Blanda ingredienserna till griljeringen (utom ströbröd och kryddnejlikor) och pensla på den kokta skinkan. Det är viktigt att göra detta när köttet fortfarande är varmt för att undvika bakterietillväxt vilket lätt händer när skinkan svalnar och värms igen.
Strö över ströbrödet. Griljera i 225°c tills ytan blir gyllenbrun. Låt svalna. Sen är skinkan färdig.
Tryck i några kryddnejlikor för extra piff.
Servera varm eller kall, som du vill! Varför inte med en snygg sallad av granatäpplekärnor och skivad apelsin?