

Pontus Frithiofs recept på hjorttacos blir en ny busenkel fredagsfavorit. Uppgradera fredagstacosen med hjortfärs av bästa kvalité och servera med vilda tillbehör som lingonchutney och persiljemajonnäs.
Hjorttacos för 4 personer
Tacos:

Svenskt Gårdsvilts hjortfärs 500 g
Siracha 3 msk
Salt
Olja
Gör såhär:
Stek färsen på hög värme i lite olja tills den blir ”krispig.”
Tillsätt sedan siracha och dra åt sidan. Smaka upp med salt.
Lingonchutney:
Lingon 150g
Gul lök 2 stora
Rödvinsvinäger 2 msk
Honung 2 msk
Salt
Gör såhär:
Skala och skiva löken, stek sedan i olja på medelvärme till gyllenbrun.
Tillsätt sedan lingonen och fortsätt steka på någon minut till.
Slå sedan på vinägern och låt koka in.
Smaka upp med honungen och salt.

Persiljemajonnäs:
Tjock majonnäs tex hellmans 2 dl
Persilja 1 kruka
Olja 0,5 dl
Salt
Citronjuice
Gör såhär:
Mixa persiljan med oljan tills allt lösts upp och den börjar få en grön färg.
Kyl ner.
Tillsätt sedan oljan i majonnäsen, var försiktigt och montera i lite i taget.
Smaksätt med citronjuice och salt.
