top of page

Hjorttacos med lingonchutney och persiljemajonnäs


Tacos på hjortfärs

Pontus Frithiof

Pontus Frithiofs recept på hjorttacos blir en ny busenkel fredagsfavorit. Uppgradera fredagstacosen med hjortfärs av bästa kvalité och servera med vilda tillbehör som lingonchutney och persiljemajonnäs.





Hjorttacos för 4 personer


Tacos:


  • Svenskt Gårdsvilts hjortfärs 500 g

  • Siracha 3 msk

  • Salt

  • Olja


Gör såhär:


Stek färsen på hög värme i lite olja tills den blir ”krispig.”

Tillsätt sedan siracha och dra åt sidan. Smaka upp med salt.


Lingonchutney:

  • Lingon 150g

  • Gul lök 2 stora

  • Rödvinsvinäger 2 msk

  • Honung 2 msk

  • Salt


Gör såhär:

  1. Skala och skiva löken, stek sedan i olja på medelvärme till gyllenbrun.

  2. Tillsätt sedan lingonen och fortsätt steka på någon minut till.

  3. Slå sedan på vinägern och låt koka in.

  4. Smaka upp med honungen och salt.


Persiljemajonnäs:

  • Tjock majonnäs tex hellmans 2 dl

  • Persilja 1 kruka

  • Olja 0,5 dl

  • Salt

  • Citronjuice

Gör såhär:

  1. Mixa persiljan med oljan tills allt lösts upp och den börjar få en grön färg.

  2. Kyl ner.

  3. Tillsätt sedan oljan i majonnäsen, var försiktigt och montera i lite i taget.

  4. Smaksätt med citronjuice och salt.









bottom of page