top of page

HJORTKÖTTBULLAR MED ENBÄRSGRÄDDSÅS, VÄSTERBOTTENPURÉ, RÅRÖRDA LINGON OCH PRESSGURKA


Ibland vill man bara ha en riktig klassiker! Och vad är inte bättre än att göra viltköttbullar på hjort? Testa detta receptet på hjortköttbullar av Pontus Frithiof.














Hjortköttbullar

  • 500g Svenskt Gårdsvilt hjortfärs (du kan också testa med någon annan av våra färser av vildsvin, rådjur eller älg)

  • 1 st ägg

  • 1 dl ströbröd

  • 1,5 dl grädde

  • 2 msk Skånsk senap

  • 1 tsk salt

  • 1 st gul lök

  • Nymalen peppar

  • Smör och olja till stekning

  1. Svetta löken i smör, lägg den sedan åt sidan för att svalna av något.

  2. Blötlägg och rör ihop ströbrödet grädde och ägg. Låt blandningen stå ca 5 min.

  3. Rör ihop hjortfärsen med ströbrödsblandningen, senap och löken. Salta, peppra och blanda så att färsen blir homogen.

  4. Rulla köttbullar i önskad storlek.

  5. Stek köttbullarna runt om i smör och olja på medelhög värme.


Tips!

Lägg färdigrullade köttbullar på en plåt och ställ in i ugnen ca 5-10 min på 175 grader innan du steker dem. De kommer att se lite tråkiga och gråa ut när du tar ut dem från ugnen. Men sedan håller köttbullarna ihop mycket bättre vid stekning i stekpannan och du kommer att få de där perfekta gyllenbruna köttbullarna på tallriken.

Enbärsgräddsås
Västerbottenspotatispuré
Rårörda lingon
Pressgurka

bottom of page