top of page

Vildsvinsköttbullar


Klassiska köttbullar går alltid hem. Att laga köttbullar med viltkött är precis lika enkelt som när du lagar andra köttbullar. Använd ditt favoritrecept och byt bara ut färsen till viltfärs. Eller testa detta recept av Pontus Frithiof.








4 portioner

 

Vildsvinsköttbullar


Ingredienser

  • 500g viltsvinsfärs

  • 1 st ägg

  • 1 dl ströbröd

  • 1,5 dl vetemjöl

  • 2 msk skånsk senap

  • 1 tsk salt

  • 1 st gul lök

  • Nymalen vitpeppar, (kan byts ut till svartpeppar)

  • Smör och olja till stekning


Gör såhär

  1. Svetta löken i smör, lägg den sedan åt sidan för att svalna av något.

  2. Blötlägg ströbrödet i mjölk, låt det stå och dra åt sig vätskan i ca 10 minuter, rör om en gång.

  3. Blanda vildsvinsfärsen med peppar och salt. Knäck i ägget i färsen, rör ihop så att färsen blir homogen.

  4. Tillsätt mjölk- och ströbrödsblandningen, vänd sist i löken och blanda hastigt runt.

  5. Rulla köttbullar i önskad storlek.

  6. Stek köttbullarna runt om i smör och olja på medelhög värme.

 

Servera köttbullarna med dina favorittillbehör som potatismos, rårörda lingon och pressgurka!

Comentários


bottom of page