Klassiska köttbullar går alltid hem. Att laga köttbullar med viltkött är precis lika enkelt som när du lagar andra köttbullar. Använd ditt favoritrecept och byt bara ut färsen till viltfärs. Eller testa detta recept av Pontus Frithiof.
4 portioner
Vildsvinsköttbullar
Ingredienser
500g viltsvinsfärs
1 st ägg
1 dl ströbröd
1,5 dl vetemjöl
2 msk skånsk senap
1 tsk salt
1 st gul lök
Nymalen vitpeppar, (kan byts ut till svartpeppar)
Smör och olja till stekning
Gör såhär
Svetta löken i smör, lägg den sedan åt sidan för att svalna av något.
Blötlägg ströbrödet i mjölk, låt det stå och dra åt sig vätskan i ca 10 minuter, rör om en gång.
Blanda vildsvinsfärsen med peppar och salt. Knäck i ägget i färsen, rör ihop så att färsen blir homogen.
Tillsätt mjölk- och ströbrödsblandningen, vänd sist i löken och blanda hastigt runt.
Rulla köttbullar i önskad storlek.
Stek köttbullarna runt om i smör och olja på medelhög värme.
Servera köttbullarna med dina favorittillbehör som potatismos, rårörda lingon och pressgurka!
Comentários