top of page
Vilda korvar på vägen
Två viltkorvar gästspelar och tar plats på grillen på OKQ8s mackar. Korvarna som levereras av Svenskt Gårdsvilt är gjorda på svenskt...
HJORTKÖTTBULLAR MED ENBÄRSGRÄDDSÅS, VÄSTERBOTTENPURÉ, RÅRÖRDA LINGON OCH PRESSGURKA
Ibland vill man bara ha en riktig klassiker! Och vad är inte bättre än att göra viltköttbullar på hjort? Testa detta receptet på...
ENKEL VILDSVINSRAGU
Här kommer ett recept på en enkel och mustig vildsvinsragu som garanterat imponerar på dina middagsgäster. En ragu är gryta eller...
Ny design – lika hållbart när Svenskt Gårdsvilt uppdaterar sina förpackningar
De nya Förpackningarna är färgkodade efter djurslag där vildsvinsköttet som också är en del av delägaren Leif GW Perssons produktlinje,...
Tillagning av rådjurskött
Rådjurskött är fintrådigt och lent och har en kraftig viltsmak. Det är fettsnålt vilket gör att man måste ha viss finess när man tillagar...
Gryta på vildsvin med aprikoser, mandel och enbär
Vildsvin är som fläskkött men mörkare, smakrikare och inte lika fett. Här kommer ett recept på vildsvinsgryta med vitlök och aprikos, som...
Goda råd om viltmatlagning
Viltkött fungerar ungefär som vanligt kött. Den största skillnaden är att det är magert och därför ställer högre krav på kocken. Älgkött...
Viltfärsbiffar med rotselleri och äpple
Fantastiskt gott recept på viltfärsbiffar av Tommy Myllymäki. Viltfärs är väldigt magert kött, så tillsätta gärna lite fet fläskfärs. Som...
Rådjur med rödbetor, svarta vinbär och kantareller
Här kommer recept på en av Tommy Myllymäkis restaurangrätter som fungerar lika bra att laga hemma. Smaklig spis! Reducera ner...
Älgfilé med smörkokt spetskål och parmesan
Älgfilé kan du behandla på ungefär samma sätt som oxfilé, men älgen är något trådigare i konsistensen. Stek den gärna på låg temperatur...
Fakta och tips om viltkött
Viltkött är mycket näringsrikt, samtidigt som det är ett fettsnålt kött. Det är också ett miljövänligt och klimatsmart producerat kött....
EFTER SÄLENSUCCÉN LANSERAR NU SVENSKT GÅRDSVILT OCH PONTUS FRITHIOF HJORTBURGARE - FÖR SOMMARENS ALL
Pontus Frithiof som är delägare i Svenskt Gårdsvilt tog fram receptet på den nya hjortburgaren tidigare under våren för att då servera...
JURESKOGS SLÄPPER NY VILDSVINSHAMBURGARE TILLSAMMANS MED SVENSKT GÅRDSVILT OCH LEIF GW PERSSON
Med sitt snabbmatskoncept ”Snabbmat utan skräp” testar Jureskogs återigen gränserna vad snabbmat är när de släpper den nya burgaren Go...
VILTKÖTT – DET ENDA HELGRÖNA KÖTTSLAG I WWF:S KÖTTGUIDE
Att välja hållbara råvaror och bra kött vid matlagning är en viktig och konkret åtgärd som man kan vidta för att hjälpa planeten. Men det...
bottom of page